Hoe kunnen we helpen?

U bent hier:
< Terug

WordPress is een bekend softwarepakket wat kosteloos gebruikt kan worden. Momenteel zijn er al veel websites die ook gebruiken maken van WordPress. Via Softaculous in cPanel kan je WordPress zelf installeren. Volg deze stappen zodat je direct aan de slag kunt.

Stap 1. Inloggen op cPanel.

Stap 2. Kies onder het kopje Software voor ‘Softaculous Apps Installer’.

Stap 3. Nu kom je op een nieuwe pagina. Klik op de zoekbalk (links) en typ ‘WordPress’. Klik vervolgens op de WordPress link.

Stap 4. Er volgt een korte uitleg over WordPress en daarnaast zie je een overzicht van alle actieve WordPress-installaties. Klik op ‘Install Now’ om WordPress gelijk te installeren.

Stap 5. Selecteer onder het kopje Domein de gewenste domeinnaam waar WordPress op geïnstalleerd mag worden. Wil je WordPress in een aparte map installeren? Voer dan onder het kopje Folder de juiste naam in. Zo kun je WordPress ook bereiken via http://gekozendomein.extensie/gekozenmap.

Stap 6. Kies onder ‘Website naam’ voor de gewenste naam van de website en geef bij ‘Website omschrijving’ een (korte) beschrijving van de website.

Stap 7. Kies bij ‘Admin gebruikersnaam’ voor de gewenste gebruikersnaam. Doe hetzelfde bij ‘Admin wachtwoord’ en kies voor een gewenst wachtwoord. Tot slot voer je bij ‘Admin e-mail’ het gewenste e-mailadres in.

Stap 8. Selecteer de opties die je wilt aanpassen. Wanneer je geen gebruik maakt van een standaard thema of standaard plugins, kun je direct door naar stap 9. Wil je later toch gebruik maken van plugins of thema’s? Deze kan je op een later moment altijd nog installeren.

Stap 9. Klik op ‘Installeer’ om de installatie van WordPress te starten. Wanneer deze installatie is afgerond, beland je op een nieuwe pagina met aanvullende informatie over de installatie die je zojuist hebt gedaan.

WordPress is nu geïnstalleerd en je kunt direct beginnen met het maken van een website. Is de installatie nog niet gelukt? Geen zorgen! Wij installeren WordPress kosteloos, wanneer het zelf niet lukt. Om deze installatie succesvol uit te voeren, zijn de volgende gegevens nodig:

  • Naam van de website
  • Omschrijving van de website
  • Domeinnaam

. Wij helpen je graag aan een goede start!